Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΓΚΑΛΙΑ

 


Καλησπέρα!
Την Κυριακή που μας πέρασε διάβαζα το περιοδικό People και το ενδιαφέρον μου εστιάστηκε σε ένα άρθρο της κας Μανωλαράκη που αναφερόταν στον σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού “ΑΓΚΑΛΙΑ”.
Κάπου στο κέντρο της Αθήνας λοιπόν υπάρχει ένας ζεστός χώρος υποδοχής κάθε γυναίκας η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης.
Η δράση του συλλόγου συνίσταται στην παροχή βοήθειας στις μητέρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε οικονομικά είτε ψυχολογικής πίεσης( που μπορεί να προέρχεται τόσο από τον ίδιο τον σύζυγο-αν αυτός υπάρχει-ή την οικογένεια της εγκύου)ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις φοβίες, τα άγχη ή τις αμφιβολίες τους και να κρατήσουν το παιδί, αποτρέποντας κατά συνέπεια μια ενδεχόμενη έκτρωση.
Πολλές φορές οι γυναίκες αυτές κυριεύονται από ένα αίσθημα εγκατάλειψης και ανασφάλειας το οποίο αντιμετωπίζεται από τον σύλλογο κατά την πρώτη στιγμή που η έγκυος θα απευθυνθεί εκεί παρέχοντας της έναν από τους ψυχολόγους της "ΑΓΚΑΛΙΑΣ". Εκτός αυτού μπορεί να βρει γιατρό για να παρακολουθεί την κατάσταση της εγκυμοσύνης της αλλά και με την βοήθεια των εθελοντών βρίσκει τα απαραίτητα πράγματα για το μωρό, όπως μπιμπερό και ρουχαλάκια.
Ο σύλλογος προστασίας αγέννητου παιδιού-"Η ΑΓΚΑΛΙΑ" λειτουργεί κυρίως με νεαρής ηλικίας εθελόντριες ώστε να βρίσκονται πιο κοντά στις νέες μανούλες που απευθύνονται για βοήθεια. Φυσικά όλες οι εθελόντριες καταρτίζονται με ειδικά σεμινάρια για να γνωρίζουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ευαίσθητα αυτά θέματα.
Κύριο μέλημα των εθελοντών είναι να συμπαραστέκονται στις μητέρες σαν μια καλή φίλη που προσφέρει ψυχολογική στήριξη και απόλυτη κατανόηση ενώ παράλληλα οργανώνουν και τις προμήθειες για οικογένειες που τις έχουν ανάγκη.
Σας παραθέτω και την σελίδα της "ΑΓΚΑΛΙΑΣ" για περισσότερες πληροφορίες:http://www.unborn.gr/home

φιλικά, Χρυσαυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου