Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

7 τρόποι με τους οποίους το παιδί εκφράζει την αγάπη του

 


  1. Το νεογέννητο σας κοιτάζει επίμονα στα μάτια. Στην πραγματικότητα εργάζεται σκληρά για να απομνημονεύσει το πρόσωπο σας! Δεν καταλαβαίνει τίποτα άλλο στον κόσμο αλλά γνωρίζει ότι είστε σημαντική.
  2. Το μωρό σας, σας σκέφτεται ακόμη και όταν δεν είστε κοντά του. Μεταξύ 8 και 12 μηνών τα μωρά κοιτάζουν γύρω τους αμήχανα και ερευνητικά όταν φεύγετε από το δωμάτιο ενώ όταν επιστρέψετε κοντά τους χαμογελούν.
  3. Το νήπιο μπορεί να έχει ξεσπάσματα θυμού. Οι κραυγές και το έντονο κλάμα δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπά, αντιθέτως οι αντιδράσεις του δεν θα ήταν τόσο έντονες αν δεν αισθανόταν για σας βαθιά εμπιστοσύνη.
  4. Το παιδάκι σας, σας χαρίζει ένα λουλούδι που μόλις έκοψε,μια καρδιά που ζωγράφισε, μια γυαλιστερή πετρούλα και οποιοδήποτε άλλο δώρο.
  5. Το μικρό παιδί αποζητά συνεχώς την έγκρισή σας. Αναζητά ευκαιρίες για να σας εντυπωσιάσει, το "μαμά/μπαμπά κοίταξε με" θα γίνει σλόγκαν!
  6. Το νήπιο τρέχει στην αγκαλιά σας όταν έχει χτυπήσει ή αισθάνεται λυπημένο.Στην ηλικία αυτή τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν την έννοια της λέξης "σ΄αγαπώ" αλλά οι πράξεις τους μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις.
  7. Όταν πάει σχολείο σας εκμυστηρεύεται τα μυστικά του.Μπορεί να ντρέπεται να σας αγκαλιάσει δημόσια αλλά είστε η έμπιστη φίλη του.
ελεύθερη μετάφραση: Χρυσαυγή


Πείτε μου και εσείς τους τρόπους που το παιδάκι σας εκφράζει την αγάπη του στο πρόσωπο σας!

φιλικά,Χρυσαυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου