Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί κλαίει το μωρό? 10 λόγοι!

 


Μέσα στην αγωνία μου και στον "πυρετό" της προετοιμασίας για να υποδεχτώ το μωρό μου- η προετοιμασία εστιάζεται κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, άρχισα να ψάχνω για τους λόγους στους οποίους μπορεί να οφείλεται το κλάμα ενός βρέφους. Αυτά που βρήκα σας τα παραθέτω παρακάτω ώστε όσες από εσάς έχετε τις ίδιες απορίες ίσως βοηθηθείτε. Διαβάστε λοιπόν γιατί το μικρό σας πλασματάκι πλαντάζει στο κλάμα:
  1. Το μωρό πεινάει! Ειναι ο πιο προφανής λόγος για να κλάψει ένα μωρό και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να το ταϊσετε.
  2. Έχει λερωμένη πάνα.Το δεύτερο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι αν το μωρό έχει κάνει τα κακάκια του. Έκτος ότι μια λερωμένη πάνα είναι ιδιαιτέρως ενοχλητική για το μωρό μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ερεθισμούς στο δερματάκι του.
  3. Όταν το μωρό νυστάζει, αισθάνεται "δυστυχισμένο", αυτό που έχετε να κάνετε είναι να του προσφέρετε λίγες στιγμές ηρεμίας και γαλήνης ώστε να πέσει εκτός από την αγκαλιά σας και σε αυτή του Μορφέα.
  4. Στομαχικά προβλήματα. Ίσως το μικρό σας να έχει αέρια που να του προκαλούν πονάκια, στην περίπτωση αυτή προσπαθήστε να το κάνετε να ξανά-ρευτεί ώστε να ανακουφιστεί.
  5. Το βρεφάκι σας κρυώνει!Στην περίπτωση αυτή το μωρό δεν αισθάνεται άνετα, για να το προστατέψουμε καλό θα ήταν να του φορέσουμε προστατευτικό καπελάκι, ζεστά ρούχα και να το σκεπάσουμε καλά με μια κουβερτούλα.
  6. Το μωρό ζεσταίνεται! Είπαμε να το προστατέψουμε από το κρύο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο και βγάλει την μπέμπελη!
  7. Θέλει αγκαλιά. Το μωράκι σας θέλει την προσοχή και την επαφή μαζί σας.Όταν αισθανθεί αποχωρισμό από εσάς κρατήστε το και θα δείτε πως θα αρχίσει να ηρεμεί.
  8. Δόντια!΄Οταν το μωρό αρχίσει να βγάζει δοντάκια η φυσική του αντίδραση είναι το κλάμα, που μπορεί να οφείλεται πέρα απο τον πόνο και σε πυρετό. Για να ανακουφίσουμε το μικρό μας μπορούμε να του δώσουμε τα ειδικά παιχνιδάκια για τα ούλα ή και κάποια δροσιστικά τζελ κατάλληλα για μωρά και αφού συμβουλευτούμε πρώτα τον παιδίατρο μας.
  9. Επικείμενη αρρώστια. Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να είναι αδιάθετο προμηνύοντας έτσι κάποια ίωση. Καλό είναι να παρακολουθούμε τα συμπτώματα που ίσως εμφανιστούν ώστε να συμβουλευτούμε εγκαίρως τον γιατρό μας.
  10. Ελάχιστη ή υπερβολική "έκθεση" του μωρού μας. Μπορεί ένα μωρό να ικανοποιείται περισσότερο έχοντας αρκετά εξωτερικά ερεθίσματα, ενώ κάποιο άλλο να αισθάνεται πιο ήρεμο στην θαλπωρή του σπιτιού. Θα πρέπει να ισορροπήσουμε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας σύμφωνα πάντα με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού μας.
Κάποιοι από τους λόγους που προανέφερα είναι προφανείς αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τα πάντα ισχύουν απαραιτήτως για όλα τα βρεφάκια. Η μητέρα από τις πρώτες μέρες γνωρίζεται και παρατηρεί το παιδάκι της ώστε να μάθει τις ιδιαιτερότητες του και σε συνεργασία με τον παιδίατρο που επιλέγει ξεπερνά τα προβλήματα που προκύπτουν.
Εδώ σας έχω και το σχετικό άρθρο από το οποίο άντλησα τις παραπάνω πληροφορίες: http://babycherish.com/reasons-baby-cry-10-reasons-your-baby-may-be-crying/.

φιλικά, Χρυσαυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου